Poziv na tribinu o poljoprivredi u Kučanu Gornjem

Najave 2. studenoga 2016

Gradska organizacija SDP-a Varaždin u suradnji sa svojim ogrankom Kučani-Zbelava organizira tribinu o poljoprivredi. Tribina će se održati ovog petka, 04. studenoga s početkom u 18 sati u Vatrogasnom domu u Gornjem Kučanu.

Na tribini će se zainteresiranim poljoprivrednicima iz naselja Donji Kučan, Gornji Kučan, Kučan Marof i Zbelava podijeliti stručna iskustva i preporuke o pripremi tla za sjetvu i sadnju, zaštiti pesticidima, ekološkoj zaštiti, gnojidbi povrća te povrćarstvu kao grani poljoprivrede koja može biti profitabilna. Predavačice na tribini će biti agronominje Dijana Vidović i Simona Murković, koje se u svom svakodnevnom poslu susreću s ovim temama i mogu vrlo kvalitetno zastupati mišljenja struke.

“Ova tribina je jedna u nizu aktivnosti kojima želimo da naš varaždinski SDP bude prisutan što više na terenu i među građanima. U prigradskim naseljima imamo naših sugrađana koji se bave poljoprivredom i na ovaj način želimo pomoći kod njihovog bavljenja njome ili odluke na koju kulturu se odlučiti. Ono što je bitno ovo nije nikakva politička tribina, nego stručna tribina na kojoj će govoriti isključivo dvije istaknute stručnjakinje s područja poljoprivrede. Stoga pozivamo sve zainteresirane bez obzira na eventualne stranačke preferencije da dođu na tribinu i poslušaju vrijedne savjete struke.” – rekao je predsjednik varaždinskog SDP-a i zamjenik župana Alen Kišić.

tribina-o-poljoprivredi-print_new-1