Održana Ljetna škola socijaldemokracije

Aktualno 5. rujna 2017

Ove godine ponovno je održana Ljetna škola za forumaše i forumašice u organizaciji Foruma mladih SDP Hrvatske. Ljetna škola FM-a edukacijski je projekt koji se održava već godinama u organizaciji vodstva Foruma, a ove godine održala se u Velom Lošinju pod nazivom “Ljetna škola socijaldemokracije”.

Na školi su sudjelovali forumaši i forumašice iz cijele Hrvatske, a Varaždinsku županiju predstavljali su predsjednik FM SDP Varaždin Lovro Lukavečki i potpredsjednica FM SDP Varaždin Mateja Medlobi. Od 28. kolovoza do 3. rujna 2017. forumaši i forumašice odslušali su niz predavanja sveučilišnih profesora, saborskih zastupnika SDP-a, predsjednika SDP-a Davora Bernardića te drugih stručnjaka iz raznih područja. Takoder, okupljeni forumaši i forumašice sudjelovali su u brojnim radionicama zajedno sa svojim mentorima Brankom Kolarićem, Bojanom Glavaševićem i Danicom Juričić te su s njima sudjelovali u simulaciji lokalnih izbora i plenarnih sjednica.

O vanjskoj politici, međunarodnim odnosima, decentralizaciji, lokalnoj i regionalnoj samoupravi…

Teme predavanja i radionica bile su razne – vanjska politika, međunarodni odnosi, decentralizacija, lokalna i regionalna samouprava, lokalni izbori, tolerancija, rodna (ne)ravnopravnost, uloga mladih u društvu, obrazovanje te ekonomija.

“Ovim putem se naš Forum mladih zahvaljuje Biljani Gaći, predsjednici FM-a SDP Hrvatske te cijelom organizacijskom timu koji nam je pružio priliku za sudjelovanje i omogućio da učimo, ponavljamo, radimo te upoznajemo druge mlade socijaldemokratkinje i socijaldemokrate – kako iz Hrvatske tako i iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Hvala vam, do iduće Ljetne škole!” – poručili su Lovro i Mateja.