SDP traži smjenu direktora Varkoma Vlade Vlašića

Aktualno 15. studenoga 2016

Nakon najnovijih medijskih napisa u kojima su navedeni dokumenti s varaždinskog suda, gdje se navodi da je direktor Varkoma Vlado Vlašić doista pod ovrhom tvrtke Čistoća, koja je u većinskom vlasništvu Varkoma, varaždinski SDP odlučio je zatražiti ostavku direktora Vlašića ili će tražiti od gradonačelnika Habuša da pokrene proces smjene.

“Smatramo da postoje dvije razine odgovornosti zbog kojih gospodin Vlašić ne može biti direktor Varkoma. Jedno je odgovornost prema gradu i građanima. Ne možete biti direktor tvrtke u većinskom gradskom vlasništvu, a istodobno tvrtki kćeri (također gradskoj) ne plaćate račune. S obzirom na iznimno visoku menadžersku plaću koju ima direktor Varkoma, smatramo da se radi o podcjenjivanju građana i građanki Varaždina. Osobito onih radnika koji imaju vrlo niske plaće ili su umirovljenici s niskim mirovinama ili su nezaposleni, a ipak redovito plaćaju svoje obveze prema Čistoći. Ne znam kako bismo to neplaćanje mogli prešutjeti ili braniti, osobito kao socijaldemokratska stranka.” – pojasnio je stav varaždinskog SDP-a njegov predsjednik Alen Kišić.

Poslovna odgovornost zbog pada natječaja za izvođača u projektu Aglomeracije

“Drugi razlog je pitanje poslovne odgovornosti. Riječ je o padu natječaja za izvođača u projektu Aglomeracije, jednom od najvećih projekata ikad na području grada i županije. S obzirom da tu Varkom ima izravnu štetu veću od 500 tisuća kuna, i da zbog usporavanja hodograma planiranih aktivnosti projekt može kasniti i uzrokovati nove štete, smatramo da gospodin Vlašić kao direktor i najodgovornija osoba u Varkomu treba snositi odgovornost.” – ističe Alen Kišić.