SDP pokrenuo inicijativu za otvaranje zdravstvene ambulante u Gornjem Kućanu

Aktualno 7. listopada 2016

Kao stranka koja je fokusirana na potrebe građana, predstavnici Gradske organizacije SDP-a Varaždin na današnjoj su konferenciji za novinare najavili pokretanje inicijative za otvaranje zdravstvene ambulante u Gornjem Kućanu.
Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin i zamjenik župana Alen Kišić naglasio je kako će otvaranjem zdravstvene ambulante mještani triju Kućana i naselja Zbelava dobiti bolju pristupačnost primarnoj zdravstvenoj zaštiti što je danas vrlo važno, a o važnosti postojanja ambulante na tom području članovi stranke uvjerili su se prilikom obilaska terena i održavanja sastanaka s građanima po mjesnim odborima.
Konferenciji je prisustvovala članica Predsjedništva GO SDP-a Varaždin, doktorica Maja Horvat koja je istaknula važnost pristupačnosti zdravstvene zaštite za lokalno stanovništvo, posebice za osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom te one socijalno-ugrožene kojima je svako putovanje dodatni trošak.
Osim dr. Horvat koja je zahvalila na inicijativi Vijeća mjesnog odbora Gornjeg Kućana, na konferenciji je govorila i predsjednica Mjesnog odbora, Tamara Šabić. Šabić je kazala kako građani traže otvaranje ambulante zadnjih deset godina, za što je potrebno inicijalno prikupiti 425 potpisa, a do kraja godine ukupno 1.275, te je na taj način pozvala mještane naselja Kućani i Zbelava da daju svoj doprinos i iskažu interes za otvaranje potrebne ambulante.
Predsjednik GO SDP-a Varaždin Alen Kišić na kraju je konferencije kazao kako Grad Varaždin ima jedno prazno mjesto u mreži primarne zdravstvene zaštite, te da to mjesto može popuniti Dom zdravlja, koji može sredstva za opremanje prostora ambulante prijaviti na fondove Europske unije, no to moraju pristati građani i Mjesni odbor kroz prikupljene potpise građana Varaždinske županije.