Varaždinski forumaši prisustvovali predstavljanju kandidature grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2021. godine

Aktualno 14. siječnja 2018

Ove je subote u prostorijama novouređenog Studentskog doma u Varaždinu, u organizaciji Savjeta mladih grada Varaždina, organizirano predstavljanje kandidature grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2021. godine.

Na poziv Savjeta mladih, čiji su aktivni članovi i predsjednik Gradske organizacije Foruma mladih SDP Varaždin Lovro Lukavečki i njegova zamjena, potpredsjednica Gradske organizacije Foruma mladih SDP Varaždin Mateja Medlobi, predstavljanju kandidature prisustvovali su i članovi varaždinskog Foruma mladih, a pridružili su im se i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković i potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a i županijski vijećnik Luka Zrinski. Predstavljanju kandidature prisustvovali su i mnogi predstavnici udruga i organizacija mladih te predstavnici Grada Varaždina, kao formalnog predavatelja kandidature.

Kratkom prezentacijom, koju su za prisutne pripremili predsjednik Savjeta mladih Bogdan Okreša Đurić, njegov zamjenik Tim Hrvaćanin te suradnik na projektu Nino Preložnjak, predstavljena je ideja kandidature, kratki financijski plan, plan aktivnosti te sam vizual kandidature. Nakon uvodnog predstavljanja, riječ su dobili i ostali prisutni, od kojih su mnogi postavljali pitanja, davali sugestije i dali potporu planu Savjeta mladih da Grad Varaždin podnese formalnu kandidaturu za prijestolnicu mladih 2021. godine.

Novo vodstvo Savjeta mladih pokazalo je želju da okupi mlade

Za riječ se javio i potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin i županijski vijećnik Luka Zrinski. “Sama ideja i želja da se na ovakav način okupe brojni programi vezani uz populaciju mladih je pohvalna i na svima je nama, bez obzira iz koje organizacije dolazimo, da pomognemo Savjetu mladih kao pokretaču ove kandidature i pokušamo sprovesti čim više projekata na kojima se ona temelji. Novo vodstvo Savjeta mladih ovim je pokazalo želju da okupi mlade u ovom gradu i da ima jedan kvalitetan i ambiciozan plan kako to sprovesti u djelo.” – rekao je Zrinski.

Nakon javljanja iz publike održan je i prigodni domjenak na kojem su prisutni imali prilike u malo opuštenijoj atmosferi porazgovarati o budućim aktivnostima na području grada Varaždina.