Članovi Foruma mladih i Foruma seniora obilježili Međunarodni dan starijih osoba

Aktualno 1. listopada 2017
Članovi Županijskih organizacija Foruma mladih i Foruma seniora SDP-a Varaždinske županije, ove su subote 30. rujna, sad već tradicionalnom akcijom mjerenja tlaka i šećera u krvi obilježili Međunarodni dan starijih osoba.
Akcija Foruma održana je na Franjevačkom trgu u Varaždinu, a uz mogućnost besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi, uz stručnu pomoć Marije Branković i doktorice Kristine Hehet, mladi su forumaši svoje sugrađane počastili i jabukama, poklon paketima te prigodnim materijalima s uputama o zdravoj prehrani. Također, članice i članovi Foruma mladih nastavili su sa akcijom Varaždinska željoteka te se ovog puta zajednom s građanima osvrnuli i na želje i inicijative naših starijih sugrađana.
Kao i svake godine dosad, drago mi je da Međunarodni dan starijih osoba Forum seniora SDP-a organizira upravo sa našim mladim članovima okupljenima u Forumu mladih. To je poruka da naše mlađe generacije i dalje brinu i pomažu u rješavanju problema s kojima se osobe treće životne dobi svakodnevno susreću. Naš zadatak je i dalje predlagati rješenja i omogućiti tim ljudima daljnje sudjelovanje u društvenim procesima, a današnja akcija samo je jedna u nizu kojom SDP i njegovi članovi žele pomoći svojim sugrađanima.“ – rekao je predsjednik Županijske organizacije Foruma seniora SDP-a Josip Hehet.

Međugeneracijska solidarnost kao vrlo važan dio SDP-ovih politika

Kao predstavniku mlađe generacije, koja svojima aktivnostima želi promijeniti pristup politike prema građanima, uvijek ponavljam da je međugeneracijska solidarnost vrlo važan dio SDP-ove politike. Ovdje ne govorim samo o tome da mladi moraju pomoći svojim starijim sugrađanima i pokušati im osigurati što prihvatljivije uvjete života, već smatram da i pripadnici 3. životne dobi svojim iskustvom i savjetima mogu pomoći mlađim generacijama u stvaranju društva jednakih šansi, društva mira i tolerancije, društva u kojem se vrednuje znanje i sposobnost, a ne samo članska iskaznica. Drago mi je da su ovakve akcije, u kojima mladi i oni malo manje mladi članovi stranke aktivno surađuju, primjer da se to uz malo želje i truda jednoga dana može i postići.“ – poručio je predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih i vijećnik u Županijskoj skupštini Luka Zrinski.
Osim brojnih članova i članica varaždinskog SDP-a, akciji su se pridružili i Hrvoje Novak, potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske i Lucija Buhin, predsjednica Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije, koji su ovog vikenda zajedno s predstavnicima Foruma mladih 3. Izborne jedinice održali radne sastanke namijenjenima što boljoj suradnji između “sjevernih” Županijskih organizacija Foruma mladih.