Mrak-Taritaš podržala Kišića, on najavio još povoljnije buseke za umirovljenike

Aktualno 11. travnja 2017

Anka Mrak-Taritaš, saborska zastupnica iz redova HNS-a i kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, posjetila je danas Varaždin.

Jedan od razloga posjeta, kako je rečeno, bio je pružanje podrške SDP-ovom Alenu Kišiću, aktualnom dožupanu i kandidatu za varaždinskog gradonačelnika. Osim toga, Mrak-Taritaš i Kišić izmijenili su iskustva, jer, kako je rekla gošća iz Zagreba, bez obzira što su ova dva grada različitih veličina, ipak mogu podosta naučiti jedni od drugih. Pred Prvu gimnaziju Varaždin, gdje je održana konferencija za novinare, Mrak-Taritaš i Kišić dovezli su se gradskim busekom. Upravo to je bila prva tema na koju se osvrnula kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu.

Ovdje se zna zašto je cijena tri kune, promišljalo se o tome, dok se u Zagrebu gradonačelnik jednog jutra probudio i na pamet mu je pala ideja o cijeni tramvaja od četiri kune. No, šalu na stranu, suradnja između gradova je važna, razmjena iskustava pogotovo i njih treba razvijati. Uvjerena sam da ćemo i kao dvoje gradonačelnika nakon lipnja dobro surađivati – napomenula je Mrak-Taritaš.

Pohvalno za Varaždin, a kritički prema Zagrebu, Mrak-Taritaš govorila je kada se osvrnula na projekt izgradnje studentskog doma i jednosmjenske nastave, koja u Zagrebu ne postoji.

Kišić je rekao da je počašćen posjetom i podrškom jedne od najpozitivnijih političarki i jednom od najuspješnijih ministrica.

U mandatu je napravila sve ono što smo uvrstili u naš program. To su projekti energetske obnove, gdje želimo obnoviti sve postojeće vrtiće, a tu je i izgradnja dva nova vrtića. Vožnjom busekom smo željeli ukazati da ćemo nastaviti unaprijeđivati ovaj dobar projekt. Omogućit ćemo umirovljenicima da za 30 kuna godišnje imaju neograničeni broj prijevoza u gradu – rekao je Kišić.

Objavljeno: 11.04.2017., varazdinski.rtl.hr