Biljana Borzan održala tribinu “Jesmo li ravnopravni građani EU?”

Aktualno 27. siječnja 2018

Varaždinska Gradska organizacija SDP-a danas je krenula s prvom u nizu javnih tribina u kojima će obrađivati teme od šireg društvenog značaja za građane.

Na poziv predsjednika Gradske organizacije SDP-a Miroslava Markovića prva je gošća bila SDP-ova zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan. U palači Herzer na tribini „Jesmo li ravnopravni građani EU“ bilo je riječi o razlikama u kvaliteti istih proizvoda u odnosu na ostatak EU-a i pravima potrošača.

Od niza tema kojima se bavim odabrala sam one koji se tiču ravnopravnosti građana Europske unije. Nažalost, i danas postoji dosta primjera koji govor u prilog tome da nismo svi u Europskoj uniji ravnopravni. Iako se u svim glavnim dokumentima Europske unije jednakost i ravnopravnost svih građana spominje praktički u prvoj rečenici. Naša je dužnost, zastupnika koji dolazimo iz zemalja koji kojih se osjeća ta neravnopravnost, da na to ukazujemo, da mijenjamo zakone kako bismo onemogućili daljnju takvu praksu. Europska unija nije problem nego rješenje. Da nismo dio Europske unije, nikada ne bismo imali ista prava kao Nijemac, Francuz ili Talijan. Tek našim zajedničkim nastupanjem, zajedničkim tržištem, imamo šanse biti jednakopravnima, ali treba na to ukazivati jer za mnoge od tih problema kolege na zapadu niti ne znaju.”– rekla je Borzan.

O nagradi “Komunikator godine”

SDP-ovoj europarlamentarki ovo je bio prvi posjet Varaždinu, osim onih u predizbornoj kampanji. Borzan je i jedna od kandidatkinja za nagradu Hrvatske udruge za odnose s javnošću „Komunikator godine“. Protukandidati su varaždinska ministrica Blaženka Divjak, pukovnik Davor Turković, satiričari Dite ćaćino i Ante Mrvica.

Konkurencija je odlična. Ako izgubim od koga god od njih bit će mi drago da bilo tko dobije. Svatko je u svom dijelu zaslužio tu nominaciju. Moram reći da sam bila vrlo iznenađena i počašćena. Iza mene je velik rad malog tima od četvero ljudi i mene. Govorim jezikom koji je dosta razumljiv ljudima i zbog toga su se vjerojatno opredijelili za mene.”– izjavila je Borzan u Varaždinu.

Preuzeto s portala Aktualno.hr