Bernardić na druženju varaždinskih SDP-ovaca: “SDP birajte i niš se ne sekirajte!”

Aktualno 31. ožujka 2017

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas je bio na proslavi 26. obljetnice osnivanja SDP-a Varaždinske županije.

Mnogi ovih dana pokušavaju skrenuti pažnju na krive stvari, pokušavaju nam objasniti kakve trebaju biti ovlasti pojedinih ministara, ureda, predsjednice, pokušavaju objasniti kako je važno da se zaštite privatne kompanije koje su 20 godina stvarale svoj rast i uspjeh na tuđem znoju i na tuđem novcu, a ne pokušavaju se zapitati kako bi Hrvatska 21. stoljeća trebala izgledati – kao društvo jednakih mogućnosti. Pokušavaju nas uvjeriti da minimalnu plaću u Hrvatskoj ne treba dignuti. Minimalna plaća u Hrvatskoj nije dostojanstvena života ljudi. To najbolje znaju radnici i radnice, vrijedni ljudi ovoga kraja, koji spajaju kraj s krajem i koji ne mogu svojoj djeci platiti adekvatno školovanje – rekao je Bernardić te dodao da Hrvatskoj treba obrazovna reforma koja može osigurati djeci jednake šanse, da joj treba dijalog te zaštita nacionalnih interesa radom i znanjem vrijednih ljudi.

Hrvatski sjever nameće nove standarde i nakon 26 godina SDP u Varaždinskoj županiji sada kreće na put rasta i razvoja, zajedno s našim kandidatom za gradonačelnika Varaždina Alenom Kišićem, koji će tu promjenu, koju je prezentirao kao zamjenik župana, uvodeći nove standarde i veća ulaganja u školstvo, u infrastrukturu, u obrazovanje po cijeloj Varaždinskoj županiji, sada prenijeti na grad Varaždin. Zajedno i sa budućom zamjenicom župana Barbarom Antolić Vuporom – dodao je prvi čovjek SDP-a.

Jak SDP ovoj županiji, ali i Hrvatskoj, može osigurati nužne promjene i budućnost. Zajedno možemo djeci u Hrvatskoj opet osigurati perspektivu, zajedno možemo radnicima u Hrvatskoj opet osigurati dostojanstvo, zajedno možemo umirovljenicima u Hrvatskoj opet vratiti dostojanstvo. SDP birajte i niš se ne sekirajte – poručio je Bernardić Kišićevim sloganom za gradonačelnika.

Predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek naglasio je SDP lokalne izbore dočekuje jači i spremniji nego ikad.

Naša stranka po prvi put u novijoj političkoj povijesti ima primat u našem Varaždinu, sjedištu naše županije, centru sjeverne Hrvatske. Imamo svojeg kandidata za gradonačelnika, Alena, koji predvodi listu pet stranaka na izborima u svibnju. Doći u priliku da vas koalicijski partneri, posebno HNS, podrže na poziciji gradonačelnika i na čelu liste za Gradsko vijeće nije bilo lako. To se nije dogodilo slučajno, nego iza toga stoji predani rad naših članova u Varaždinu, posebno unatrag godinu i pol dana. Osim u Varaždinu koji ćemo osvojiti, branimo poziciju u gradu Ludbregu gdje Dubravko ide po novi mandat. U Novom Marofu i Ivancu postali smo izazivači i cilj nam je ući u drugi krug i po mogućnosti osvojiti gradonačelnička mjesta i biti presudni, nezaobilazni za stvaranje većine u gradskom vijeću. U Varaždinskim Toplicama nastupamo u široj koaliciji i nadamo se ponovnom uspjehu. Za 50 dana pokazat ćemo i snagu u svim općinama naše županije i napraviti dobar rezultat. Sve ankete pokazuju da smo najjača politička opcija u Varaždinu, a da u županiji dišemo za vratom partnerskom HNS-u – rekao je Habek.

Mi smo stranka dobrih i vrijednih ljudi, stvorili smo u Varaždinskoj županiji jaku, stabilnu i prepoznatljivu stranku koja je pokretač pozitivnih promjena, čije rezultate i vjerodostojnost građani podržavaju. Hrvatski sjever je odavno prepoznao SDP. Vjerujem da će i ostatak Hrvatske. Budimo i dalje odgovorni prema biračima i pokažimo im da nisu svi isti u politici, da znamo bolje i kvalitetnije upravljati našim sredinama – završio je prvi čovjek županijskog SDP-a.

Objavljeno: 31.03.2017., aktualno.hr